Tuesday, March 1, 2011

Makan sate di Sipitang.

Masa terus berlalu, dah masuk Bulan Mac dah kita! Kejabnya masa berlalu......
Dua tiga harini bizi sket dgn urusan di pejabat, urusan bayar saman, aduhai saman.. RM320.00 itupun selepas diskaun 50%..Nak buat macamana....saper suh pandu laju-laju....! Empat saman semuanya dari tahun 2003-2007. Alhamdulillah dah selamat bab itu.
Harini empat bank dah pegi nak keluarkan duit dari akaun CIMB. Semua bank reject. Masalah betul. Tak tau apa punca..Mula-mula ke Public Bank, tak boleh, pastu ke Agro Bank, pun tak bleh, try pulak ke Bank Rakyat, sama jugak, last sekali sakit hati punya psl ajak diaorang ke Sipitang untuk cari Maybank, try lagi tak boleh jugakkk...hampa dan kecewa.! Oleh kerana dah kecewa kami singgah lah makan sate di Sipitang. Memang terkenal sate kat  Sipitang ni sebab hari-hari boleh makan. Kat Sabah ni memang mudah nak makan sate, tak kira pagi untuk sarapan, tengahari ataupun malam, semua ada sate.
Maka dengan ini hilanglah diet ataupun pantang aku selama ini... Nampak gayanya tak jadi lah nak diet, macamana nak kurangkan kolesterol ni kalau asyik makan lemak!!!
Jom layan gambar-gambar semasa makan sate...Memang jenis kuat bergambor...mana pegipun nak bergambor wehhh!!!




 Gerai di tepi laut yang mendamaikan!!!  aku dan laut memang tidak dapat dipisahkan!
 Antara anak-anak buah unit pendbiran yang setia menemaniku kemana jua aku pergi



 Puan Sufizah, Ketua Unit Bahasa pun turut serta tau....!
 Hidangan sate ayam yang menyelerakan! Dah lama tak pekena...!
 Sate kat sini di sertakan dengan ketupat , macam Hari Raya lah pulak..tapi best....!
 Nyum-nyum.....sungguh enak...kolesterol...kolesterollll!
Mee soto pun ada.!!!!

Okeh! Cukuplah dulu untuk kali ini..Moga ketemu kalian lagi..ok Bah!

11 comments:

zulkbo said...

salam ..
brrpppp..alhamdulillah..
nasib baik koi dah kenyang nih
idok terliur juge...he he

akuanakpahang said...

Salam, sedak ngat gayanya satay tu supa aje ker rasanya macam kat sini?

Miecyber said...

Lega kepala lepas bayar saman kan...

Tatu

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

apa beza sate sana dgn yg semenanjung???

CekWa said...

Zulkbo: alhamdulillah..kenyang day ya!

AAP : Sama jek sate sini ngan di sana!

Miecyber: Memang lega, tp sebulan ni posa lahh..!

Shahromnasrudin: sama je kat sini dgn sate semenanjung!

ainnoraini said...

salam ziarah...
sedap jer tengaok satay tu...

anak2 saye mmg suke mkn satay ni...

CekWa said...

ainnoraini: meh la mkn sate di Sabah ni !

relevan said...

Paleh aok..sate Sabah nampak sedap !

endiem said...

sate sakan..

CekWa said...

Releven: memang selera terutamanya bila perut lapar hehe

endiem: Bersakan dgn sate!

Blogger said...

New Diet Taps into Pioneering Plan to Help Dieters Get Rid Of 23 Pounds within Only 21 Days!