Thursday, October 14, 2010

Salam dari Beaufort

Gambo cekwa kat barisan kedua dari depan sebelah kiri tu, bersama Pegawai Pelajaran Daerah Beaufort (berbaju kuning di tengah) dan semua pegawai-pegawai dan penyelia PPD Beaufort.


Assalamualaikum rodong-rodong.......


Selamat pagi..arini ari Khamis dah rupernya..cepat betul masa berlalu sejak pindah ke Beaufort ni..masa berjalan/berpusing begitu cepat...rase-rasenya baru semalam ari Isnin...Ye lah mungkin juga disebabkan waktu kat sini pun berbeza dengan semenanjung nu...Kat sini pukul 6.15 petang dah gelap dah..kalo kat Kuantan dulu waktu gini tengah syok aktiviti riadah di Taman Gelora....Kat sini tak sempat lalu nak beriadah, balik jam 5.00 sampai umoh tup tup dah nak gelap, 8.30 malam mate pun dah layu...gitulah citernya kat sini.....


Dikesempatan ini jugak Blog Cekwa ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua rodong yang sudi menjenguk Blog Cekwa yang ntah apa-apa ni...Dan cekwa juga mohon maaf banyak-banyak kepada semua kerana ada masanya cekwa tak dapat nak mengomen (betul ke ayat te) blog rodong-rodong kerana mungkin disebabkan line di sini agak 'lemb' (lembab la tu). Al- maklumlah tempat cekwa ni dikira kawasan pendalaman jugalah di Sabah ni. Setiap hari selalu jugak menjenguk ke blog rodong-rodong tapi bila nak komen langsung tak boleh termasuklah nak balas komen rodong-rodong di Blog Cekwa ni sendiri, jadi tujuan cekwa masukkan entri pagi2 ni adalah untuk menerangkan kedudukan yang sebenar, harap takde
yang berkecil hati ya...
Kadang-kadang bila berblog gini kita rasa dah macam satu keluarga, walaupun kita hanya bertemu di dunia alam maya begini...
Terima kasih semua!!! Insyallah satu masa cekwa akan buat satu peraduan sebagaimana komen dari cik shinju tu...tungguuu..........!!


5 comments:

akuanakpahang said...

Betul tu pengaruh suasana boleh mengubah segalanya susah juga kalau hari cepat siang cepat malam nie hehehe :)

zulkbo said...

salam..
ramai juga staff nya yak?
moga aok sihat selalu di sana..

sahromnasrudin said...

salam..ramainya staf..kalau kat tempat saya 1/3 lg kecik dari staf kat atas tue kot huhuhhu..takpe, yg penting cekwa sihat walafiat di sana ya

Cik SHiNJU said...

Salam Cekwa...

mmg line situ lemb..
kwn yun ramai dari sana..
yea2x...cekwa nak buat contest.. :D

zieha said...

wah...tak sangka akak nie aktif berblog...hehehe..saya dah lama pencen blog..blog pun dah bersawang..huhuhu