Tuesday, December 28, 2010

3 hari yang tidak berblog!

 rindu lagi kat dia...........rasa nak terbang ke sana jumpa dia.

3 arini asik ingat dia jer...aduhai....

3 arini semangatku hilang..terbang entah kemana...

3 arini fikiranku melayang....hinggap entah di mana...

Sabar...sabar...sabar....

tunggulah masa sesuai ..kita kan bertemu lagi.....!!!!





Arini mesej dia, dia kata dia dapat nombor 3 kat kelas dalam exam tahun lepas. Ucap tahniah kat dia, dia jawab adik pun pelik ma. Laar naper plak pelik?..sebab dia kata dari awal tahun 2010 setiap exam dia dpat nombor dah dekat-dekat last! Tiba-tiba je akhir tahun meningat.

Masih teringat masa abang dia, Asyraf mendapat 7A dalam PMR. Semua orang asyik bercerita tentang Asyraf. Beberapa hari selepas itu semasa sedang bekerja di pejabat, saya dikejutkan dengan panggilan telefon dari Ajim, terkejut jugak, maklumlah tak pernah dia call waktu di sekolah. Ingat ada masalah apa, rupa-rupa dia tak sabar nak bagitau result exam awal tahun 2010, "Ma, adik dah dapat result ." Aku cakap ok baguslah, dapat berapa A? " Takde A pun ma, adik dapat nombor last dalam kelas" Laa..aku gelak je dalam hati, sangku dia ok je, rupa-rupanya dia sedih sangat sebab dapat last.

Itulah anakanda bungsu mama yang manjer!!!!!Ajim

5 comments:

mohammad said...

selamat membaca buku kepada ajim..

Pok Li said...

Kejayaan bermula daripada kegagalan

luahfikiran said...

SALAM,
ANAK BONGSU LA KATAKAN ! TAPI TAK APA. TERUS BERIKAN SEMANGAT DAN BIMBINGAN. ORANG BOLEH, MENGAPA KITA TAK BOLEH. KITA MESTI USAHA. KALAU SUDAH BERUSAHA YANG TERBAIK, KITA BERDOA DAN BERSERAH KPD ALLAH DAN REDHA DENGAN KEPUTUSAN NANTI

Miecyber said...

Ajim boleh bangkir semula...

Bila saya blogjogging $$$$$$.....

Cik SHiNJU said...

Salam Cekwa...

Budak llaki salu gitu...
Xm kecik2 result x menyengat sgt..
Bila xm beso baru dorg pulun..