Tuesday, March 8, 2011

nak delete nombor pun mintak izin!

Satu hari aku terima panggilan telefon dari seseorang yang tidak dikenali.

aku : hello..........
orang tu: hello..hellooo saper ni, boleh saya tau saper ni? (Dia bertanya dgn nada kelam kabut)

aku: awak ni saper? awak nak carik saper ( (jawab saya kehairanan sebab dia sendiri call dia pulak yang tak tau)
orang tu: hello saya nak tau ni saper, kalau orang yang saya tak kenal saya nak delete nombor awak ni..( dia jawab lagi sedikit meninggi suaranya)

aku: Laaa mana la saya tau awak saper...awak yg call saya....(pening tul orang ni dlm hati saya)
orang tu: saya nak tau awak saper, kalau tak kenal saya nak delete, sebab nombor awak ada dlm henpon saya.

Dalam hati terfikir pulak, ada jugak manusia yang susah sangat nak delete nombor dalam henpon dia..Nak delete...delete je lah, watper lagi nak tanya2..pening betul la camni...

Dia tanya lagi, macam tak puashati dengan jawapan saya. Dia tanya keje mana, duduk mana. Saya jawab aje lah semua tu..

orang tu: ok lah kak, takpe lah saya delete ye nombor akak ni...
aku: laaa delete je lahh.... aku pun off henpon dengan rasa tak puashati. Mengapa lah susah betul orang ni, pertama kali aku jumpa orang macam ni. Nak delete pun mintak izin. Aku sendiri pun heran camner ada nombor aku kat dia.

Bila tengah terfikir-fikir tentang orang tu, tiba-tiba dapat sms lagi.

" sori kak... kira nak delete tp bila dah sembang mcm kawan mcm xnk plak delete. Mana tau ada mslh pljaran, blh mintk tlg akak "

Dalam hati aku....laaaaaaaaaa !!!!! Org mcm ni pun ada dlm dunia!

14 comments:

coffeepinkee said...

mungkin org tu pelajar 'kesepian' agaknye .haha

akuanakpahang said...

Dia menyelam sambil minum air tu kalau silap gaya emboh lemas esok hehehe kawan kadang tak angkat pun kalau nombor x de dlm simpanan tentu geng merapu tu :)

Cikgu Jang .. said...

sungguh sopan si pemanggil tu ye...

Miecyber said...

Gilo ko apo orang tu...hahahahaha

Gajah liar

cemomoi said...

heee camtu ke...

baik ada makna

LIPISLADY said...

Sallam CekWa,
Kelako bete orang tu yek...
Orang macam tu pun ada?

endiem said...

orang itu mesti biasa talipon aok atau ada panggilan dari aok. sebab itu ada no dalam phone dia.

sahromnasrudin said...

mak aiii..sakit perut sy baca entri ini coz ketawa kelakar sgt..

org mcm nie pun ada..budak skolah kot uhuhuhhh

zulkbo said...

salam..
tak payah layan lain kali
kalau koi terus koi kabor koi
DSP Polis Bukit Aman..tak kaco
dah dia..he he

mama ju, said...

Aslkm

Hai Che Wa..mcm kat sana?

Hehe senum sumbing mama baca kisah tu....

Zuwairi Aiman said...

hehehe... dapat kol mcm ni pelik jugak

Farhan Zulhusmi said...

isy2...manusia nie mcm2 ragam..sabar jelah erk..hehehe

::NelyLeyana:: said...

bnyak tol kredit die,

donny said...

besh lagu blog ni..hehe

siapa agaknya org tu yer..